Wat voor soorten dartpijlen zijn er en wat is tungsten?

Er zijn 3 soorten materialen waar dartpijlen van zijn gemaakt namelijk:

– Brass (voor recreatieve en beginnende darter:

Dit zijn de goedkopere dartpijlen voor de beginnende darter en kinderen. De brass dartpijlen hebben een dikkere barrel vergeleken met de andere soorten dartpijlen dus het is moeilijker om bijvoorbeeld alle 3 de dartpijlpunten in de triple 20 te krijgen. Tungsten dartpijlen hebben een dunnere barrel en daardoor is het groeperen van de dartpijlen gemakkelijker. Het voornaamste verschil tussen een brass dartpijlen en een tungsten dartpijl is dus de dikte van de barrel. Vandaar dat deze brass pijlen vaak gekozen wordt door de recreatieve darter. Wil je echt serieus met het darten bezig gaan? Dan raden wij aan om op een gegeven moment met tungsten dartpijlen verder te gaan.

De brass dartpijlen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Vind hier alle brass dartpijlen welke wij in ons assortiment hebben. Dit zijn enkele voorbeelden van brass dartpijlen welke wij in onze shop hebben:

– Nickel Silver (voor recratieve en beginnende darter):

Deze dartpijlen hebben vaak een laag gewicht en zijn meestal zilverkleurig. Deze dartpijlen zijn wat dunner in vergelijking tot de brass dartpijlen. Dit heeft als voordeel dat deze nickel silver dartpijlen wat makkelijker te groeperen zijn op bijvoorbeeld de triple 20 in vergelijking tot de brass dartpijlen welke een dikkere barrel hebben. De Nickel silver dartpijlen zijn zeer geschikt voor de beginnende darter en recreatieve darter. Hier vind je een overzicht van alle Nickel Silver dartpijlen welke wij in ons assortiment hebben. Dit zijn enkele voorbeelden van brass dartpijlen welke wij in onze shop hebben:

– Tungsten (gevorderde darter):

Tungsten dartpijlen zijn de professionele dartpijlen verkrijgbaar van 60% tot 97% tungsten. Tungsten/Wolfraam is een metaal. Hoe hoger de percentage tungsten een dartpijl heeft, des te dunner de barrel is. Dit is dus te zien aan het percentage tungsten. Hierdoor heb je dus meer ruimte bij de triples en kun je veel gemakkelijker de dartpijlen groeperen. Ook deze dartpijlen zijn in allerlei verschillende soort grip, kleuren, modellen, percentage tungsten etc. te verkrijgen.
Bekijk hier een overzicht van alle dartpijlen welke wij in ons assortiment hebben. Filter gemakkelijk op prijs, gram, kleur, tungsten etc. om zo jouw perfecte set dartpijlen te vinden. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken via 06 13428184. App of bel gerust.