Veelgestelde vragen over het darten en dartmaterialen van Bullseye Darts. Staat de vraag er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Het darten zelf:

Op welke hoogte moet het dartbord hangen en hoever moet ik er vanaf staan?

Je hangt het dartbord op een hoogte van 173 cm. De werpafstand is 237 cm.

Hoelang gaat een dartbord mee?

Dat is erg verschillend. Het ligt er namelijk ook waarvan het dartbord is gemaakt, de gebruiksintensiteit en waaraan het dartbord eventueel blootgesteld wordt (verlichting, temperatuur).
Als een dartbord buiten hangt is deze natuurlijk veel eerder versleten dan wanneer een dartbord binnen hangt. Bovendien is een dartbord die gemaakt is van Sisal van veel betere kwaliteit en langere levensduur.

Een tip: Draai het dartbord regelmatig zodat de slijtage over het bord wordt verdeeld. De cijferring om het dartbord is namelijk los te halen dus kun je het dartbord makkelijk draaien.

Er wordt wel eens gedacht dat het goed is om het bord soms nat te maken met water om zo het bord schoon te maken. Doe dit vooral niet. Hierdoor gaan juist de vezels van het dartbord uitzetten.

Op zoek naar een dartbord? Bekijk hier al onze dartborden.

Ik wil voor het eerst dartpijlen kopen. Hoeveel gram moet ik dan kiezen?

Leuk dat je wilt beginnen met darten. We raden aan om een set dartpijlen van 24 gram of zwaarder te nemen. Wanneer je nog niet echt een techniek hebt om te gooien zullen dartpijlen die lichter zijn dan 24 gram eerder gaan zwieren tijdens het gooien. Alvast heel veel plezier met het darten toegewenst!

Wat voor lengte shaft kan ik het beste hebben?

De manier van gooien is hierbij heel belangrijk. Langere shafts zijn beter als je strak werpt en kortere shafts beter als je met een boogje werpt. Het is toch erg persoonlijk welke shaft u het fijnste vindt. Probeer daarom verschillende lengtes shafts uit.

Wat voor soorten dartpijlen zijn er en wat is tungsten?

Er zijn 3 soorten materialen waar dartpijlen van zijn gemaakt namelijk:

– Brass: Goedkope darts voor de beginnende darter en kinderen.
– Nickel Silver: Een laag gewicht en zilverkleurig.
– Tungsten: Dit zijn de professionele dartpijlen verkrijgbaar van 60% tot 97% tungsten. Tungsten/Wolfraam is een metaal. Hoe meer zwaar tungsten wordt gebruikt, des te dunner de barrel is. Dit is dus te zien aan het percentage tungsten. Hierdoor heb je dus meer ruimte bij de triples.

Wat voor soort grip op mijn dartpijlen kies ik?

Zoals je misschien al gezien hebt zijn er veel soorten grip op de barrel. Knurled (gekartelde) en Ringed (geringde) grip komen het vaakst voor. Het is maar net wat jij het fijnste vindt om in de hand te hebben. Het is wel zo dat als je snel gladde vingers krijgt dan is het beter om voor dartpijlen te kiezen met een goede grip.

Alles rondom mijn bestelling:

Kunnen dartpijlen thuis worden getest?

Nee dit is helaas niet mogelijk. Natuurlijk snappen wij dat u het graag wil testen maar als u het eenmaal heeft getest en terug wil sturen dan kunnen wij deze dartpijlen niet meer verkopen omdat deze al zijn gebruikt. Wij nemen dus geen artikelen terug die sporen van gebruik tonen.

Ik ben niet tevreden. Kan ik het retour sturen?

Ja dat kan. Binnen 14 dagen kunt u uw product(en) retour sturen mits niks gebruikt is. De retour kosten betaald u wel zelf. Lees onze Algemene Voorwaarden voor het retour zenden.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bestel je uitsluitend artikelen die beperkt leverbaar zijn (er wordt dan bij het product een voorraad benoemd) en je bestelling is voor 15:00 uur door ons ontvangen dan wordt het nog diezelfde dag verzonden.
U ontvangt van de bezorgdienst via e-mail een track en trace bericht vanaf het moment dat het pakket bij hun is aangemeld.

Artikel van je bestelling niet voorradig bij ons?
Wij verzenden bestellingen standaard op dinsdag. Deze bestellingen dienen dan wel tussen maandag 9:01 en maandag 9:00 bij ons binnen te zijn. Bestel je maandag voor 9:00 uur dan wordt het in principe de volgende dag verzonden.

Is er een minimum bestel bedrag?

Nee er is geen minimum bestel bedrag. Wel heb jij al een gratis verzending wanneer je meer besteld dan €20,- aan producten.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Jazeker, je kunt de bestelling bij ons ophalen. Wanneer je de bestelling plaatst gaan wij na of wij alles op voorraad hebben. Zodra wij alles voor jou klaar hebben gezet krijg jij een email om een dag en tijd af te spreken om de bestelling op te halen. Dat scheelt weer eventuele verzendkosten.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

U kunt uw bestelling op verschillende manieren betalen.

Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan voor Nederland:
– Ideal
– Overboeking
– Contant (bij afhalen of bezorging gemeente Noardeast-Fryslan)

Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan voor België:
– Bancontact